Sosyal Medya  

FacebookTwitterDiggLinkedinRSS Feed
   

Joomla 2.5.28 sürümünü kullanırken, güncel versiyon olan Joomla 3.4.3 versiyonuna geçmeye karar verdim. Bu sürüme geçmemi istememin en büyük sebebi sitemin mobil uyumlu hale gelmesini istememdir. Ayrıca güvenlik açıkları da giderilmiş ve modern bir görünüm kazanmış olması bana oldukça çekici geldi. Aslında uzun dönem desteği olan Joomla 3.5 sürümünü bekleyecektim ama sitemde oluşan bir çok hatadan dolayı güncelleme olayını biraz erkene aldım. Tabi tüm işi doğru yapsam da sonunda birkaç hatayla karşılaştım. Bu makalemde almış olduğum hataları ve çözümleri sizlerle paylaacağım. 

Joomla; birçok kişi ve firma tarafından tercih edilen, binlerce eklentiye ve desteğe sahip, açık kaynak kodlu içerik yönetim sistemidir(CMS). Bloglar, eticaret siteleri, kurumsal siteler, reklam siteleri, resim galerileri, video galerileri vb. bir çok siteyi kolay bir şekilde hazırlayabilir ve sitenize profesyonel görünümler kazandırabilirsiniz. Ayrıca tüm bunları yaparken, hiçbir yazılım bilgisine sahip olmanıza gerek yok. Bu yazımda sizlere Joomla kurulumunu anlatacağım.

Hızla ilerleyen teknolojiyle birlikte internet de hayatımızda neredeyse vazgeçilmezler arasında yer almakta. İnternet hayatımıza girdikçe, bir çok kişi de kendi blog sayfalarını oluşturup, kendi paylaşımlarını yapmaya başladı. Gün geçtikçe bu sayı artmakta. Web sitesi kurmak isteyip de bunu en hızlı şekilde ve en az maliyete nasıl yapacağını bilmeyen kişi sayısı da azımsanamayacak kadar çok. Bu yazımda; bir web sitesi kurmak isteyen ama nereden başlayacağı bilmeyen kişilere, en baştan en sonuna kadar web sitesi yapma aşamalarını anlatacağım.

Programlama dünyasını merak eden pek çok kişi, internet sayfaları arasında dolaşırken kendi sitesini açmayı düşlemiştir. Bazıları da web sitelerinden paralar kazanılabileceği duyumunu alıp, oturduğu yerden para kazanma hayalleri kurmuştur. Ama bu güne kadar hiç programlama ve algoritma dersi almamış biri için web tasarımı dünyasına ilk adımı atmak hep zor olmuştur. Bazıları yanlış yolllar izlediği için, bazıları da programcılığın ve tasarımcılığın ona göre olmadığını anladığı için vazgeçmiştir bu sevdadan.

   
© muhammetefe.com

Joomla Hata Ayıklama Konsolu

Oturum

Profil Bilgisi

Bellek Kullanımı

Veritabanı Sorguları